Raliul Aradului KIA printr-o lentila: Luminosu Florin Claudiu

Astazi stam de vorba cu unul dintre cei mai infocati fani din motorsportul romanesc, un tanar implicat in fiecare sector al evenimentelor auto, Luminosu Florin Claudiu. Fondator al FanRally.ro, Florin ne-a oferit cateva momente ca sa putem intelege mai multe despre lumea auto vazuta prin ochii unui reprezentant media.

 

Imagine preluata de pe Facebook, autor Luminosu Florin Claudiu

 

Alina: Salut! Anul acesta urmeaza sa organizam editia cu numarul 10 a Raliului Aradului KIA, editie aniversara. Care sunt cele mai frumoase momente cu noi pe care ti le aduci aminte din acesti zece ani?

Florin: Ma bucura faptul ca inca se organizeaza aceasta etapa si sper la cat mai multe. Din pacate la Arad am ajuns o singura data pana acum, insa anul acesta este bifat pe lista. Cele mai frumoase momente pentru mine au fost pe Sistarovat si pe superspeciala din Arad.

 

Imagine preluata de pe Facebook, autor Luminosu Florin Claudiu

 

 

Alina: Din punctul de vedere al unui profesionist, care sunt locatiile tale preferate pentru a surprinde concurentii, atat foto cat si video?

Florin: Nu pot spune ca sunt profesionist, ci mai degraba un mare iubitor de motorsport. Pe Sistarovat sunt multe locuri frumoase pentru a prinde cadre bune, la fel si pe Frumuseni 1/ 3 probe care sunt in vizor anul acesta pentru mine.

 

Alina: Vrem sa cunoastem mai multe despre experienta unui fotograf la un eveniment motorsport. Cam cati GB de material foto sau video strangi de obicei la o astfel de competitie?

Florin: Tot timpul plec la etape cu minim 9-10 carduri in geanta,  acum depinde pe cate probe se poate ajunge la fiecare etapa. Undeva la 200 – 250 GB strang la etapele la care ajung.

 

 

Alina: De multe ori se pune problema sigurantei pe probe, atat pentru echipaje, cat si pentru arbitri si reprezentanti media. Ai avut vreun moment in care ai “riscat” pentru o poza buna, sau ai avut vreodata vreun eveniment nefericit din care sa ai de invatat?

Florin: Siguranta pe probe este un subiect mai delicat sa spun asa, oamenii de ordine nu sunt intotdeauna informati de catre organizatori ce trebuie sa faca si ce sa aibe in vedere. Uneori risc pentru a prinde cadre bune, insa nu foarte mult si imi aleg zone unde sa fiu protejat de un obiect solid in cazul unei iesiri in decor.

 

Imagine preluata de pe Facebook, autor Luminosu Florin Claudiu

 

Alina: Ai avea cateva sfaturi de oferit pentru alti reprezentanti media ce vor participa la Raliul Aradului KIA in 2018?

Florin: Fiecare reprezentant media isi asuma cateva riscuri si este la alegerea lui cat isi asuma. Pentru colegii care acum au inceput sa vina pe probe ii sfatuiesc sa nu isi asume riscuri foarte mari, sa nu se expuna in zone unde concurentii pot iesi in decor, chiar pe viraje largi, se poate gresi foarte usor si mai este o vorba “ in fier nu te poti increde “.

 

 

Multumim mult pentru raspunsuri si te asteptam cu drag!

Posted in Uncategorized.