Raliul Aradului KIA printr-o lentila: Viorel Musca

 

Am stat la o poveste cu unul dintre fotografii din zona Aradului, o persoana foarte implicata si cu vechime in motorsport. Primul interviu din seria “Raliul Aradului KIA printr-o lentila” este Viorel Musca, fotograf a carui prezenta este simtita la fiecare editie. Pasiunea sa depaseste 30 ani vechime, in ultimii trei ani activand si ca arbitru in Colegiul Judetean de Arbitri Arad.

 

 

 

 

 

 

Alina: Salut! Anul acesta urmeaza sa organizam editia cu numarul 10 a Raliului Aradului KIA, editie aniversara. Care sunt cele mai frumoase momente cu noi pe care ti le aduci aminte din acesti zece ani?

Viorel: Toate editiile la care am participat, ultimele 3 si ca arbitru, au fost deosebite atat ca organizare cat si ca spectaculozitate.

 

Imagine surprinsa de Viorel Musca.
Sursa: Facebook

 

Alina: Din punctul de vedere al unui profesionist, care sunt locatiile tale preferate pentru a surprinde concurentii, atat foto cat si video?

Viorel: Prefer spectacolul de la Probele Speciale dar si Superspeciala are farmecul ei pentru un fotojurnalist. Am avut experiente la Barzava sosire, Sistarovat pe culmea dealului in zona cabanei silvicultorilor, Frumuseni-sosire dar mai ales Frumuseni dupa start.

 

 

Alina: Vrem sa cunoastem mai multe despre experienta unui fotograf la un eveniment motorsport. Cam cati GB de material foto sau video strangi de obicei la o astfel de competitie?

Viorel: Nu exagerez niciodata cantitativ, prefer sa simt momentul interesant al cursei, nici nu trag in rafale neaparat.

 

Raliul Aradului KIA 2015. Imagine surprinsa de Viorel Musca, preluata de pe Facebook

 

Alina: De multe ori se pune problema sigurantei pe probe, atat pentru echipaje, cat si pentru arbitri si reprezentanti media. Ai avut vreun moment in care ai “riscat” pentru o poza buna, sau ai avut vreodata vreun eveniment nefericit din care sa ai de invatat?

Viorel: Sunt un fotojurnalist care am debutat la curse dirk-track inaintea anilor ’80 dar si motociclism viteza pe trasee urbane in Arad. Am incercat sa inteleg cum decurg cursele si m-am amplasat in asa fel incat sa evit orice eveniment care m-ar expune riscului sau sa incomodez sportivii. Am surprins accidental mortal de la dirck-track, stadion Vagonul-CFR Arad,in ’79 sau ’80 care a consituit proba la dosarul evenimentului tragic.

 

 

Alina: Ai avea cateva sfaturi de oferit pentru alti reprezentanti media ce vor participa la Raliul Aradului KIA in 2018?

Viorel: Fiecare am fost debutanti. Fotojurnalistii cu putina experienta in domeniu ar trebui sa insoteasca un coleg mai experimentat de la care sa observe si  sa invete comportamentul, amplasamentul, riscurile calculate. La PS Barzava, acum cativa ani, un fotoreporter avid de senzational era cat pe  ce sa fie spulberat datorita amplsarii hazardate.

 

 

Alina: Multumim mult pentru raspunsuri si te asteptam cu drag!

Viorel: Multumesc, SUCCES RALIULUI ARADULUI KIA 2018 !

 

 

Interviu pregatit de Alina Martiniuc, Ofiter Media al Raliului Aradului KIA 2018

Posted in Uncategorized.