Raliul Aradului KIA printr-o lentila: Adrian Torjoc

 

Prezent la numeroase evenimente motorsport nationale, Adrian Torjoc este printre cei mai intalniti fotografi de specialitate. Castigator al locului 3 pentru fotografia anului in motorsport, de multe ori ne-a surprins cu imagini in momente in care nu stiam ca suntem urmariti, reusind astfel sa capteze detalii pe care putini oameni le vad. Cel de-al doilea interviu din seria “Raliul Aradului KIA printr-o lentila” il prezinta astazi pe Adrian Torjoc, fotograf ABImages.ro pe care multi dintre noi il cunoastem.

 

 

Alina: Salut! Anul acesta urmeaza sa organizam editia cu numarul 10 a Raliului Aradului KIA, editie aniversara. Care sunt cele mai frumoase momente cu noi pe care ti le aduci aminte din acesti zece ani?

Adrian: Atmosfera creata de organizatori la sesiunea de autografe si start festiv, superspeciala din centrul orasului, probele speciale unice in CNR , ospitabilitatea si amabilitatea organizatorilor si aradenilor.

 

Imagine preluata de pe Facebook, Credit: Adrian Torjoc, ABImages.ro

 

Alina: Din punctul de vedere al unui profesionist, care sunt locatiile tale preferate pentru a surprinde concurentii, atat foto cat si video?

Adrian: Fiecare raliu din CNR are specificul lui, Raliul Aradului se remarca prin proba Conop cu balta din padure, platoul Nadas la sosire cu vizibilitate mare pentru spectatori, superspeciala organizata in centru, probele Sistarovat si Frumuseni.

 

Fotografia anului in motorsportul romanesc, realizata de Adrian Torjoc

 

Alina: Vrem sa cunoastem mai multe despre experienta unui fotograf la un eveniment motorsport. Cam cati GB de material foto sau video strangi de obicei la o astfel de competitie?

Adrian: Materialele foto si video brute difera de la un raliu la altul. Pentru fiecare eveniment sport eu pregatesc un spatiu disponibil de 512GB.

 

Alina: De multe ori se pune problema sigurantei pe probe, atat pentru echipaje, cat si pentru arbitri si reprezentanti media. Ai avut vreun moment in care ai “riscat” pentru o poza buna, sau ai avut vreodata vreun eveniment nefericit din care sa ai de invatat?

Adrian: Arbitrii si  reprezentantii media sunt supusi la riscuri la fiecare eveniment auto sportiv si isi asuma acest risc. Eu fac eforturi sa minimizez riscurile la care ma expun, sa anticipez o posibila iesire din decor si sa concep cadre foto si video din locatii cat mai sigure.

 

Imagine preluata de pe Facebook, Credit: Adrian Torjoc, ABImages.ro

 

Alina: Ai avea cateva sfaturi de oferit pentru alti reprezentanti media ce vor participa la Raliul Aradului KIA in 2018?

Adrian: Minimizati riscurile de incidente prin alegerea unor locatii pentru foto video cat mai sigure.

 

Alina: Multumim mult pentru raspunsuri si te asteptam cu drag!

Posted in Uncategorized.